Gerard Pit

Voorzitter van bestuur

E-mail: voorzitter@assen.vvd.nl

Telefoon: 0636334973


Ik heb 35 jaar met veel succes een grafisch bedrijf geleid. Onze franchisedrukkerij is in deze periode uitgegroeid tot de twee na grootste vestiging van de keten. In 2009 heb ik dit bedrijf verkocht wegens gezondheidsklachten. Voor mijn gevoel had ik mijn missie volbracht en ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

 

Deze heb ik gevonden bij de stichting Ondernemersklankbord. Dit is een landelijk opererende vrijwilligers organisatie, welke kleine zelfstandigen helpen met hun ondernemersvraagstukken. Wij helpen uitsluitend ondernemers die niet in staat zijn om kostbare externe adviseurs in te huren. Ik ervaar dit als zeer dankbaar werk.

Daarnaast ben ik een actief lid van de Asser Odd Fellows.

 

Mijn interesse in de plaatselijke politiek is ontstaan uit mijn vele contacten met Asser ondernemers en het Asser verenigingsleven tijdens mijn loopbaan als grafisch ondernemer.

Vele sport- en muziek verenigingen, culturele instellingen en politieke partijen kwamen bij ons bedrijf voor druk- of printwerk. En allemaal hadden ze hierbij een interessant verhaal. Door deze vele contacten heb ik de ontwikkeling van Assen altijd met veel belangstelling gevolgd.

 

Helaas behaalde de VVD in 2014 te weinig stemmen om rechtstreeks in de gemeenteraad te komen. Ik heb daarna 4 maanden in de gemeenteraad gezeten, eigenlijk te kort om goed “uit de verf te komen”. Maar in de politiek weet je nooit wat hierop nog volgt, en in 2017 ben ik gevraagd om voorzitter van de lokale VVD te worden. Dit doe ik sindsdien met veel plezier. Ik ben in ieder geval van plan om mij de komende tijd nog volledig in te zetten voor de VVD en voor onze mooie stad Assen.