Minder belasting op huizen!

De economie trekt aan. De werkloosheid daalt. Er worden meer huizen verkocht. De ambitie van de VVD is dat iedereen moet gaan profiteren van de economische groei. Dat betekende vorige week in de praktijk: de belasting op huizen moet niet extra verhoogd worden. En dat is gelukt.

Fractievoorzitter Roald Leemrijse gaf 7 redenen waarom de OZB niet extra verhoogd moest worden. De gemeente Assen was namelijk van plan om de OZB 1,5% extra te verhogen (dus bovenop de stijging vanwege inflatie). Dankzij de VVD is dit nu van tafel!

 

Die 7 redenen zijn:

1. De OZB is de melkkoe van gemeenten en zorgt ervoor dat mensen aan het eind van de maand minder geld in hun portemonnee hebben. Dat remt economische groei.

2. Woningeigenaren zijn de afgelopen 3 jaar onterecht hoger belast. De begrote inflatie was namelijk veel hoger dan de gerealiseerde inflatie.

3. De reservepot van Assen is veel groter dan de voorziene risico's.

4. Er is een ruim budget voor onvoorziene uitgaven.

5. Er is ruimte voor lastenverlaging.

6. Er komt meer geld vanuit de Rijksoverheid. Dat betekent dat er meer geld beschikbaar is voor veiligheid, goede zorg, en armoedebestrijding. Daarvoor hoeft de OZB niet verhoogd te worden.

7. De wethouder financiƫn heeft aangegeven dat er ruimte zit in de begroting.