Gemeentelijke belastingen: foutje?

Weet u nog, ons bericht vorig jaar? Dat de OZB niet meer zou stijgen dan de inflatie? Afgelopen weekend viel de aanslag gemeentelijke belastingen op de deurmat. De verwachtingen waren bij ons hoog gespannen. Maar, helaas...

Er was becijferd dat de rioolheffing en de afvalstoffenheffing lager zouden zijn. En de stijging van de OZB zou slechts de inflatie volgen.

 

Nu blijkt de rioolheffing plots met €9,- te stijgen, in plaats van te dalen. Foutje?

Nu blijkt de OZB in sommige gevallen met wel 10% te stijgen, fors meer dan de inflatie. Foutje?

En nu blijkt ook dat de eerste betaling een maand eerder plaats vindt. Zeker voor huishoudens met een kleine beurs heeft dit aardig wat impact. Foutje?

 

De VVD-fractie vindt dit onverteerbaar richting de inwoners van Assen die juist uitkijken naar lagere lokale lasten van gemiddeld 40 euro per huishouden. Dat is ook via diverse media gecommuniceerd. Daarom vragen wij om dit te corrigeren.

 

Is uw OZB ook fors gestegen? Laat het ons dan weten! Dat kan via Facebook, Twitter, of door te mailen naar roald@leemrijse.eu.

 

 UPDATE 01-02-2017:

De gemeente heeft aangegeven dat er inderdaad fouten gemaakt zijn. Nu zij er op gewezen zijn, volgen maatregelen: 'Binnenkort krijgt iedereen die ten onrechte een aanslag heeft gekregen een brief met excuses. Wie al betaald heeft krijgt zijn geld terug.'