Ondernemerscafé groot succes

Sommige mensen zeiden: 'bier, bitterballen en politiek.' Wij noemen het gewoon een Ondernemerscafé. En met tientallen ondernemers was het een succes.

Tijdens de avond werden lokale en nationale onderwerpen besproken. Conclusie van de avond was dat er lokaal nog te veel Drentse bescheidenheid was. We hebben een prachtige stad en moeten dat ook gaan uitstralen. Dan zetten we Assen nóg beter op de kaart. Ondernemers erkenden ook dat die taak voor hun zelf was weggelegd.


Maar ook de politiek kan er wat in faciliteren. Zo werd de kerstboom op het Koopmansplein genoemd: een enorme sfeerbrenger, maar afgelopen winter was die door bezuinigingen nauwelijks te zien. "De boom in mijn huiskamer was nog groter," werd er wel gekscherend gezegd. 


Ook landelijk zijn er een aantal thema's die ondernemers dwars liggen. Erik Ziengs vatte dat samen en vertelde zich daar de komende jaren verder voor in te zetten. Die twee wetten gaan over doorbetaling bij ziekte, waarin we in Nederland ontzettend veel langer betalen dan andere Europese landen, en over tijdelijke contracten. De Wet Werk en Zekerheid, het mislukte project van Lodewijk Asscher, moet terug naar de tekentafel. Daarmee geven we ondernemers de ruimte om te groeien en om écht meer banen te scheppen.