VVD Assen op zoek naar Nieuw Talent

De VVD Assen is op zoek naar nieuw politiek talent. Met de Gemeenteraads-verkiezingen in het (verre) vooruitzicht, wil de partij graag in contact komen met Politici in de Dop. Daartoe organiseert zij een speciale avond op dinsdag 11 april a.s. in Liff aan de Brink. Daar kunnen belangstellenden kennis maken met alle facetten van het politieke bedrijf.

VVD Fractievoorzitter - en zelf Politiek Talent van het Jaar 2016 - Roald Leemrijse: “Politiek wordt vaak gezien als iets dat ver weg is. Maar dat is niet zo. Politiek gaat over jou en jij gaat over de politiek. Via de politiek heb je invloed op alle mogelijke dagelijkse dingen in je directe omgeving. Van het nieuwe stationsgebouw tot de hoogte van de afvalheffing. We zoeken mensen die het leuk vinden om daarmee aan de slag te gaan.”


 


Kennis maken


Wat Roald betreft hoeven dat geen VVD-ers te zijn: “Nee hoor, iedereen is welkom. Iedereen die wil weten hoe de politiek werkt en in elkaar steekt mag langs komen. Ze kunnen in 1 avond kennis maken met zowel de politieke kant (de Fractie) als de bestuurlijke kant (het Bestuur). Van beide zijden zijn vertegenwoordigers aanwezig. Ook op het gebied van Opleiding & Training staan specialisten paraat.”


 


Zelf aan de slag


Het is de bedoeling dat deelnemers 3 x een half uur rechtstreeks met zittende politici aan de praat gaan. Na elk half uur wordt er gewisseld en neemt iemand anders het gesprek over. Roald Leemrijsse: “Zo krijg je in 1 avond tijd een goed beeld van wat de politiek allemaal inhoudt. En welke mogelijkheden er zijn om er zelf mee aan de slag te gaan.”


 


Uiterst welkom


Volgend jaar gaat Assen weer naar de stembus. Dankzij deze avond leer je wellicht de toekomstige kandidaten beter kennen. Of, kan je wellicht beslissen om zelf kandidaat te worden. Roald Leemrijse: “Aanstormend Talent is bij ons uiterst welkom. Je krijgt uitstekende begeleiding en alle gelegenheid om je talenten te ontwikkelen. Politiek is niet alleen heel noodzakelijk, het is ook nog eens heel erg leuk!”


 

dinsdag 11 april a.s.


vanaf 20.00 uur


Grand Café Liff,


Brink 14, 9401 HS Assen



Deelname is gratis.


Mits tijdig opgegeven bij j.lie@assen.vvd.nl