Gerard Pit nieuwe voorzitter

Na 7 jaar voorzitterschap is Agnes Klinkenberg teruggetreden uit het bestuur van de VVD Assen. Klinkenberg was in totaal 19 jaar actief voor de lokale VVD. “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 2 decennia. Er zijn rustige tijden geweest en ook woelige baren,” sprak zij op de Algemene Ledenvergadering.

19 jaar actief lidmaatschap

“Toen ik begon als secretaris was Erik Ziengs nog voorzitter. Dat was een gezellige binnenkomer. Later, tijdens mijn raadslidmaatschap, waren er dieptepunten. Zo stapten er in 2005 twee raadsleden op nadat zij ontevreden waren over hun plek op de kieslijst.” In 2009 overleed haar fractiegenoot Koos Albronda. “Dat heeft een diepe indruk gemaakt, daar denk ik nog regelmatig aan terug,” zei een zichtbaar ontroerde Klinkenberg.

 

Nieuwe voorzitter

De voorzittershamer werd overgedragen aan Gerard Pit. Hem staat een spannende tijd te wachten, met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht. “Tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen hebben we voor het eerst de meeste stemmen gekregen in Assen. Laten we dat als ambitie stellen voor volgend jaar,” concludeerde Pit.