Roald Leemrijse lijsttrekker

Roald Leemrijse wordt de lijsttrekker van de VVD Assen. Dat is bij de Algemene Ledenvergadering maandagavond 16 oktober unaniem besloten. De 42-jarige Assenaar is in 2014 Drents Politiek Talent geworden en heeft grote ambitie. Hij wil de leegstand in de binnenstad aanpakken: “met onze maatregelen gaan we naar een kloppend stadshart met wonen, werken en leven.” Daarnaast wil hij de VVD de grootste partij in Assen maken. Roald stelt zich middels een filmpje voor aan alle Assenaren.

De binnenstad heeft prioriteit. “Het centrum van Assen is met het Koopmansplein het middelpunt van de stad. De Markt en de Brink zijn vaak gezellig druk met de verschillende cafés en restaurants. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen. Maar we hebben te veel leegstand. Met onze maatregelen gaan we naar een kloppend stadshart met wonen, werken en leven.”


Ook Gerard Pit, voorzitter van de VVD Assen, is blij met het besluit. “Roald heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet, samen met de rest van de fractie. Hij weet in Assen heel knap het lokale, liberale geluid te laten horen. En met mooie resultaten voor alle Assenaren: lagere belastingen, extra geld voor zonneleningen, een vernieuwende aanpak in het veiligheidsbeleid.”


Roald Leemrijse zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Hij is momenteel fractievoorzitter voor de VVD in Assen. “Ik was van jongs af aan al heel nieuwsgierig naar de politiek. De afgelopen 4 in de gemeenteraad jaar vlogen voorbij. Het kost veel energie, naast mijn gezin en mijn werk, maar het is heel gaaf om te doen. Je ziet dat je echt iets voor mensen kan betekenen.”


De kersverse lijsttrekker stelt zichzelf in een filmpje voor aan Assenaren. Die is te vinden via deze link: https://youtu.be/ImXxM1TUtak. De komende twee maanden zullen de VVD-leden het verkiezingsprogramma 2018-2022 vaststellen en worden de overige kandidaten op de lijst gepresenteerd. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. 


Zet cookies aan om de video te tonen.