Raadsleden worden klaargestoomd

Afgelopen zaterdag gaf Harry Bevers een training over het liberalisme. Met 20 aanmeldingen was het een volle cursus en zaal. Ondanks de drukte bleek dat VVD'ers goed kunnen luisteren: Harry had de aanwezige microfoon en luidspreker niet nodig. De training is de eerste in een serie van drie, waarbij presentatie en debat ook aan de orde komen.


Door theorie en praktijk te combineren werd de training een afwisselende, actieve ervaring. De theorie werd meteen in groepsdiscussies gebruikt. Het liberalisme laat ruimte open voor vele standpunten. De een legt de nadruk op vrijheid, de ander op verantwoordelijkheid. Die interne discussies zijn bij de VVD erg belangrijk. Zo worden standpunten bepaald en houden we elkaar scherp. 

Naast training is de cursus ook gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Voor de komende verkiezingen zijn er weer vele nieuwe gezichten bijgekomen wat onze partij fris houdt. Tijdens de cursus is men veel met elkaar in discussie, en deze discussie zet zich voort met de lunch. Daarvoor hadden we een paar lokale gasten van de VVD Assen: Roald Leemrijse (fractievoorzitter), Michiel Hasslacher (campagneleider) en Gerard Pit (bestuursvoorzitter). Voor Roald en het bestuur Assen was dit een mooie gelegenheid om Asser kandidaten beter te leren kennen.

In de komende trainingen presentatie (28 oktober) en debat (11 november) worden mensen verder voorbereid voor een publieke functie in de politiek. Beide trainingen zijn zo goed als vol geboekt. Er zijn nog enkele plekken vrij. Heeft u belangstelling? Meldt u zich dan bij Joël Lie (Joel@lie.email). Bij voldoende belangstelling zullen wij ons gaan inzetten om extra trainingen te gaan organiseren.