Kandidatenlijst VVD Assen mix van oude en nieuwe gezichten

De lokale VVD in Assen heeft de kandidatenlijst vastgesteld. Op de lijst staan 20 bekende en minder bekende gezichten. Fractievoorzitter Roald Leemrijse voert de lijst aan. “Ik ben heel erg tevreden met deze kandidatenlijst,” zegt Roald. “We hebben veel ambitieuze, energieke mensen die zich hard willen inzetten om Assen nog mooier te maken.”

 Top 5


Op nummers 2 en 3 staan Martin Rasker en Greta Netjes. Zij hebben de afgelopen jaren al ervaring opgedaan als gemeenteraadslid. “Met een kleine fractie is de werkdruk hoger, maar mag je dan ook vaak het woord voeren,” zei Rasker. Op de vierde plek staat Bert Homan. Hij was eerder kandidaat voor het landelijke voorzitterschap van de VVD en is in diverse gemeenten wethouder geweest. Nieuw gezicht René Wilms sluit de top 5 af.

   

Opvallende kandidaten

 

Verderop de lijst staat ook een aantal bekende namen. Frans van Kemenade was jarenlang voorzitter van de WMO-raad en Participatieraad in Assen. Met de studenten Lennard van Dijk en Rosalie van den Broek, respectievelijk 22 en 21 jaar, wordt de jongere kiezer aangesproken. Oud-voorzitter Agnes Klinkenberg sluit de lijst af. Zij kreeg eerder op de avond de Thorbeckepenning. Die wordt bij hoge uitzondering uitgereikt aan mensen met een jarenlange inzet voor de VVD. Voor haar staan de voorzitter van ACV, Marco de Rijke, en oud-wethouder Henk Matthijsse. “We hebben een hele enthousiaste club mensen bij elkaar. De sfeer is goed en we hebben zin in de verkiezingen op 21 maart 2018,” aldus Roald. 

   

De volledige lijst is als volgt:

 

1          Roald Leemrijse (lijsttrekker)  

2          Martin Rasker 

3          Greta Netjes 

4          Bert Homan 

5          René Wilms 

6          Richard Klok 

7          Frans van Kemenade 

8          Aly Weringa 

9          Dick Kijff 

10        Gerrit Jan Panhuis 

11        Jeroen van ‘t Oever 

12        Lennard van Dijk 

13        Rosalie van den Broek 

14        Frits Nicolai 

15        Michel van Zomeren 

16        Arthur van Dijk 

17        Willemien Meeuwissen 

18        Henk Matthijsse 

19        Marco de Rijke

20        Agnes Klinkenberg