Presentatie Skyline als 'Asser Stadsgezicht'

De lokale VVD in Assen heeft dit jaar een bijzonder tintje aan de campagne gegeven. Er pronkt een skyline van Assen op de posters, flyers en op het verkiezingsprogramma.

“We vinden Assen een prachtige stad, en hoe kan je dat ook laten zien? Daarom hebben we acht Asser gebouwen en beelden in een skyline gezet.” aldus lijsttrekker Roald Leemrijse. Bovendien is het volledig in lijn met de tentoonstelling Monumentaal Assen. Om het kunstzinnige ontwerp extra kracht bij te zetten, is een schilderij van de skyline bij Kunstplaza Schurer aangeboden en tentoongesteld.


“De afgelopen jaren hebben we heel veel gesprekken gevoerd met gewone, normale Assenaren. Dat hebben we direct in het verkiezingsprogramma vertaald. Heel veel mensen vinden Assen een ontzettend mooie stad om in te leven,” vervolgt Leemrijse. De VVD probeert dat te laten zien met de campagne titel ‘Leven in een mooie stad’ en de skyline voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.


“In die gesprekken vertellen mensen ook vaak wat er wél beter kan. Daarom beginnen we ook met het belangrijkste: een stevige aanpak van de binnenstad, met goedkoper parkeren. Dat vinden niet alleen wij belangrijk, maar ook de meeste mensen met wie we hebben gesproken. Zometeen zijn we gewoon weer op straat om opnieuw met Assenaren in gesprek te gaan.” 


Een paar maanden geleden dook een bistroset overal in de stad op. Daar werd aan Assenaren gevraagd in wat voor Assen zij willen leven. “Wat we daar hebben gehoord, hebben we opgenomen in de prioriteiten van de VVD Assen. Zij willen leven in een Assen:”


  •            Waar de binnenstad een kloppend hart is, met goedkoper parkeren.
  •            Waar je in een schone, veilige en leefbare buurt woont.
  •            Waar iedereen goede zorg krijgt, wanneer je die nodig hebt.
  •            Waar we zuinig omgaan met energie en water.
  •            Met lage lokale belastingen.
  •            Waar ondernemers de ruimte krijgen en waar veel banen zijn.
  •            Waar iedereen meedoet met sport, cultuur of op school. 


Kortom: wij willen leven in een mooie stad!