VVD ÉN PVDA HALEN FORMULE 1 NAAR ASSEN

De lokale VVD haalt, net als de PvdA, de Formule 1 naar Assen: op zaterdag staan beide partijen met een Formule 1-racewagen op het Koopmansplein. Lijsttrekker Roald Leemrijse van de VVD: “de Formule1 op het TT-circuit is een prachtige kans voor de hele regio. Hier laten we zien dat we er samen de schouders onder moeten zetten.”

Opvallend detail: deze actie is niet gezamenlijk. Donderdagavond kreeg de VVD groen licht op de kopie van de raceauto van Michael Schumacher. Vrijdag bleek dat de PvdA de auto van Franse coureur Jean Alesi op het Koopmansplein zou plaatsen. In aanloop daartoe plaatsten zij al een speelgoedauto en een trapauto op het plein. Leemrijse: “het is niet samen georganiseerd, maar het laat wel zien dat het leeft en dat we dit samen moeten oppakken. Samen staan we sterk. Laten we daar ook vooral voor lobbyen bij onze collega’s in andere gemeenten, in de noordelijke provincies én in Den Haag!”


Op dit moment laten de provincie Drenthe en de gemeente Assen een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de autoraces op het TT-circuit. Dat onderzoek werd door beide partijen ondersteund. Daarin wordt ook de economische en maatschappelijke impact meegenomen. Eerder kreeg het TT-circuit al een positieve beoordeling van de FIA: de internationale autosportbond.