Roald Leemrijse wethouderskandidaat - Martin Rasker fractievoorzitter

Gisteravond heeft de fractie en het bestuur van de VVD Assen besloten om een fractievoorzitter te benoemen en de kandidaat wethouder bekend te maken. Roald Leemrijse is kandidaat wethouder en Martin Rasker is per direct de nieuwe fractievoorzitter.

Voor beide functies waren Martin Rasker en Roald Leemrijse uitstekende kandidaten.  Een VVD-tandem dat de afgelopen jaren veel werk in de Raad en daarbuiten heeft verzet. Tevens zijn zij een voorstander van de door de VVD gewenste nieuwe en open politieke bestuursstijl in Assen.


De VVD vindt dat Martin Rasker de beste kandidaat is om de komende jaren de VVD-fractie te leiden en haar geluid duidelijk te laten horen. Daarom is Martin Rasker per direct verkozen tot fractievoorzitter van de VVD Assen.


Tegelijk heeft de VVD-fractie besloten Roald Leemrijse voor te dragen als kandidaat wethouder. Hij was de afgelopen jaren fractievoorzitter en heeft die rol uitstekend vervuld. De fractie en het bestuur hebben er alle vertrouwen in dat hij de kwaliteiten heeft om een goede wethouder te zijn.


Roald Leemrijse: “we hebben veel vertrouwen in het coalitieoverleg wat nu start en kijken uit naar een uitstekende samenwerking met ChristenUnie, GroenLinks en Stadspartij PLOP in de te vormen coalitie.”


Voor meer informatie:

Martin Rasker, fractievoorzitter

Tel. 06 22862603