Parkeren Assen aangepakt!

Op initiatief van de VVD en Stadspartijd Plop wordt in Assen het straatparkeren in de avonden en op zondag gratis.


Al lange tijd is het betaald parkeren in de avonduren en zondag ons een doorn in het oog. Tijdens de gesprekken rond de verkiezingen en tijdens het canvassen werd door veel inwoners ook gezegd dat er echt aanpassing nodig is. We hebben ons ervoor ingezet dat in het bestuursakkoord opgenomen is dat per 1 januari 2019 het straatparkeren in de avond (behalve koopavond) gratis zou worden, tenzij er betere idee├źn zouden zijn.


Het zag er even naar uit dat de aanpassing uitgesteld zou worden. Door een oproep van de VVD en Stadspartij PLOP hebben we de discussie in de gemeenteraad gebracht en is met ruime meerderheid besloten dat deze aanpassing per 1 januari 2019 ingevoerd wordt. Er is lang genoeg alleen gepraat, we willen gewoon doen; beweging realiseren in de binnenstad.


Tegelijkertijd willen we dat er breed gesproken wordt met belanghebbenden in de stad over eventuele andere aanpassingen aan het betaald parkeren in het centrum van Assen.


Het voorstel is door de VVD gezamenlijk ingediend met Stadspartij Plop, CDA, SP en 50PLUS. Ook de Christenunie heeft voor de aanpassing per 1 januari gestemd. (22 voor en 11 tegen).


Zet cookies aan om de video te tonen.