Taxistandplaatsen NS station blijft VVD verbazen

Zonder duidelijke uitleg heeft het college de raad laten weten geen extra opstelplaatsen te willen creëren bij het station. Raadslid Bert Homan dringt daarom aan bij de gemeente: “Waarom zijn nu 5 standplaatsen genoeg, terwijl in het verleden er 8 tot 10 standplaatsen waren? Ik begrijp het niet. Zo steun je toch niet de Asser-ondernemers?”

© Bert Homan

Op 23 juli 2018 heeft de VVD fractie schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van verontruste berichten van de Asser-taxi ondernemingen dat er (te) weinig opstelplaatsen bij het station zijn c.q. komen waardoor hun bedrijfsvoering gehinderd zou worden.

Op 2 oktober heeft het college definitief geantwoord. Specifiek onze vraag 8; Wanneer mogen wij dat tegemoet zien? Was het antwoord: “Wij zullen de raad informeren over de resultaten van het aanvullend onderzoek en als nodig over de aanvullende maatregelen.” Ukunt dit medio november tegemoet zien.

Zonder duidelijke uitleg heeft het college de raad laten weten geen extra opstelplaatsen te willen creëren bij het station. “Waarom zijn nu 5 standplaatsen genoeg, terwijl in het verleden er 8 tot 10 standplaatsen waren? Ik begrijp het niet. Zo steun je toch niet de Asser-ondernemers?” 

Volgens de VVD hindert dat de bedrijfsvoering van de Asser-taxi ondernemers.