Ondernemerscafé goed bezocht

In Grand Cafe Liff werd de derde editie van het ondernemerscafé, georganiseerd door VVD Assen, weer goed bezocht met vertegenwoordigers uit onderwijs, ondernemingen en politiek.

De onderwijs vertegenwoordiging bestond uit maar liefst 3 grote lokale onderwijsinstellingen, Noorderpoort, Drenthe College en de Hanze Hoge School. Met Ondernemend Assen, de Ondernemersfabriek, diverse ondernemers van MKB-ers en grote ondernemingen vanuit diverse branches was er een mooi gemêleerd gezelschap . 

In drie gespreksrondes konden de aanwezigen het gesprek aangaan met VVD'ers uit de landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek. 

Zohair El Yassini vanuit de tweede kamer boog zich met onderwijs en ondernemers over de vraag hoe onderwijs beter op de arbeidsmarkt kan worden aangesloten. Zohair merkte op "Dat er veel passie en energie is voor het MBO is bij ondernemers en onderwijs. We hebben meer praktische mensen nodig en op de avond werden veel ideeën gegeven hoe deze mensen aan te trekken" 

Asser Wethouder Roald Leemrijse richtte zich op de zij-instroom en wat de Gemeente Assen hierin kan betekenen ”Assen kan meer doen om de zij-instroom te stimuleren en vanavond heb ik weer extra inspiratie opgedaan om hij hier werk van te maken.”
"Onderwijzen en ondernemen een symbiose voor het leven" vult Martin Rasker (VVD fractie voorzitter) aan.

Paul Moltmaker (Provinciale Statenlid) ging in gesprek over het aantrekken van personeel in de huidige krappe arbeidsmarkt. Hij merkt op “Er moet betere begeleiding komen van starters om uitval te voorkomen”. 

Het ondernemerscafé is net als de vorige editie's weer een gezellige en leerzame avond voor ondernemers, politiek en ook het onderwijs geworden. In februari 2020 wordt op initiatief vanuit VVD Assen de vierde editie weer georganiseerd.