Assenaar knokt voor Nederlandse vlag

Op donderdag 14 februari mocht Lucas Ocken inspreken bij de gemeenteraad. Lucas is niet alleen een zeer betrokken Assenaar, hij is ook lid bij de VVD. Hij pleit voor een Nederlandse vlag in de Raadzaal. Waarom? Dat leest u hier.

© Yolanda Visser Fotografie

"Elk volk heeft een identiteit. Die is niet links of rechts, maar die geeft aan wie wij zijn, waar wij vandaan komen en waar wij bij horen. Voor de Nederlandse vlag geldt nog eens de bijzonderheid dat het de enige vlag ter wereld is die al voor 1800 niet alleen voor oorlog werd gebruikt, maar ook voor feestelijkheden. Zie bijvoorbeeld 17e eeuwse schilderijen van Hendrik Avercamp," sprak Ocken. 

Vorig jaar stuurde hij al eens een brief naar de gemeenteraad, maar daar werd niks mee gedaan. Daarom hield hij een sterk betoog om de vlag alsnog in de zaal te krijgen. "De overheid, regering, Provinciale Staten, Gemeenteraad: zij allen vertegenwoordigen het volk en als één ding symbool staat voor de onafhankelijkheid en de eenheid van dat volk, is dat de vlag. Die verdient uw trots." 

Na het betoog van Ocken werd besloten toch te overwegen de vlag te plaatsen. Dat zal natuurlijk de steun hebben van de VVD Assen. 

Update: het besluit om de vlag te plaatsen is inmiddels genomen. Er zal een vlag worden geplaatst in de raadzaal.