Lang Leve Mannes

Op dierendag, 4 oktober 2018, is bij het station in Assen Mannes feestelijk onthuld. Deze trouwe viervoeter is, na enige aarzeling, door de Assenaren omarmd en een gewild fotopunt geworden voor alle bezoekers die op het stationsplein worden opgewacht door de zes meter hoge hond. Terwijl het stationsplein steeds verder opknapt, kregen we de indruk dat met onze Mannes helaas het omgekeerde gebeurde.

Bij de onthulling was Mannes nog een diepglanzend beeld. Inmiddels was het hout dof geworden, met schrale plekken. Ook liepen er witte kalkstrepen over het beeld, afkomstig uit de sproeikoppen waar de nevel uitkomt. Voor de VVD-fractie was het onbestaanbaar dat dit visitekaartje bij een belangrijke toegang tot Assen er binnen een jaar al zo verwaarloosd bijstond. Vooral omdat ons bekend is dat Mannes voor een fors bedrag is aangeschaft.

Kortom: we hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hieraan is ook in de pers de nodige aandacht besteed. Inmiddels heeft het college gereageerd en zijn ook de nodige acties ondernomen. Mannes is schoongeboend en krijgt weer een frisse, glanzende coating. Ook is een waterontharder geplaatst om het ontstaan van nieuwe kalkstrepen tegen te gaan. 

In september moet alles afgerond zijn zodat Mannes op 4 oktober, zijn eerste verjaardag, er weer piekfijn bijstaat.